Soul

Femeia la 30 de ani

S-a așezat seara…
Un pahar cu vin, o țigară și caldura unui suflet pur , cățelul meu..
E liniște , dar în interiorul meu se află o avalanșă de întrebări, răspunsuri…
Am ajuns la frumoasa vârstă de 30 de ani si NU traiesc acea criză existentiala de care am fost prevenita, sunt fericita cu noua mea identitate, am lectii atât de scump învățate, iar în timp am descoperit în vocabularul meu cuvinte care le pot folosi fara teama ” nu vreau ” , ” pot orice ” , fa-ma sa inteleg ca merita ” timpul meu „.
Sunt un om care care are greseli nenumărate, precum stelele , dar care au contribuit la evoluția mea ca si femeie ..
Am înțeles ca este firesc să facem greseli , sa luam decizii proaste, este omenesc! Important este sa luam esenta din acele greseli, INVATATURA . Daca totul ar fi roz, lin, cum am mai putea părea să ne bucurăm de momentele frumoase , daca nu stim sa facem diferența!?!
Am invatat sa nu mai am așteptări de la oameni , sa ma bucur de ei cât timp isi doresc sa faca parte din viata mea, iar cand vine momentul sa le dau pur si simplu drumul, sa nu ma agat de ei din dorinta de a ii demonstra leoaicei încăpățânate faptul ca mereu trebuie sa se întâmple cum doreste ea..
Sa nu le judec faptele și deciziile celor care fac parte din viata mea, sa accept faptul că greselile lor nu sunt despre mine, ci despre propria lor persoana si alegeri !!
Sa accept că ceea ce pentru mine pare a fi un deranj, pentru ei este ceva firesc, natural si sa n-o iau personal !!
Am mai invatat ca oamenii pe care îi atragi în viața ta, sunt o oglindire a ceea ce ai în interior și sunt acolo pentru a scoate la suprafață frici, blocaje, tradare, pace sau iubire !
Am invatat faptul că nu trebuie sa încerci a le arăta orbilor ceea ce detii tu în interior, cei pentru care contezi cu adevărat vor vedea dincolo de aparente. Sunt cei in fata carora nu va mai trebui sa porti un scut, cei fata de care te poti
deschide cu defecte si calitati!
Am invatat ca in viața poți să întâlnești multi bărbați nepotriviti, tocmai pentru putea face diferența cand il întâlnești pe acela potrivit, pentru a realiza ce poți să accepți cand vine vorba de el si ce anume n-ai mai putea trece cu vederea !
Unii oameni obișnuiesc să mă priveasca cu o oarecare tristețe, deoarece nu ma încadrez în standardele societății (măritată și cu copii), nu mă aflu în rand cu lumea si n-am bifat aceste lucruri oarecum ” obligatorii ” la această vârstă !
Pot doar sa le spun ca sunt extrem de impacata cu acest aspect si chiar ma bucur ca n-am făcut-o, acum cativa ani nu stiam cine sunt eu, cum as fi putut sti ce imi doresc de la un bărbat!?

Inca din primii ani de viata începem să acceptăm si sa ne pliem dupa adevarurile celor din jur, din nevoia de a fi pe placul tuturor, pentru a fi acceptați, iubiți, respectati.
Aleg sa n-o fac !
Am invatat sa înfrunt singuratatea si sa ador momentele cand sunt doar eu cu mine, cand sufletul imi este obosit, sa ii dau răgaz..
Îi sunt recunoscatoare Creatorului pentru toate lucrurile bune si mai putin bune pe care le-am întâmpinat de-a lungul timpului, m-au facut sa realizez, ca exista in mine o putere nemărginită, de invidiat și sunt pregatita pentru tot ceea ce are de imi oferit pe viitor!!

Iar azi,  îi spun femeii de 30 de ani
TU doar urmeaza-ti drumul !!
Continuă să fii tu însuți !!
Continuă să oferi !!
E cel mai puternic lucru le care si-l poate însusi un om !!
Esti unica !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.